Băișoara Enduro este o competiţie de enduro mountain bike care se desfăşoară în munţii din jurul staţiunii Băișoara.

Concursul are un format tip raliu, cu probe speciale cronometrate şi etape de legătură între probele necronometrate, dar cu timp limită.

Aflat anul acesta la ce-a de-a doua ediție, Acesta reprezintă și etapa a2a din nou-înființata Cupă Națională de Enduro.
Vor avea loc 8 probe speciale care se desfăşoară pe un teren variat, drumuri şi poteci montate cu rădăcini şi bolovani, cu o proporţie de 90% coborâre.

Traseele sunt diferite că stil astfel încât fiecare dintre voi va avea o proba specială care să vă fie pe plac. Probele sunt solicitante, aşadar concurenţii trebuie să deţină o pregătire fizică bună, anduranţă, dar şi o minimă experienţă în latura gravitaţională a mountainbike-ului. Lungimea probelor speciale este de 24 km cu diferenţă de nivel negativă de aproximativ 2600m. Lungimea totală a traseului pe ambele zile este de aproximativ 65 km.

Etapele de legătură sunt pe drumuri de munte şi pot fi parcurse în totalitate pe bicicletă într-un ritm relaxat. Pentru o parte din trasee urcarea se va face cu ajutorul telescaunului.

Concursul se adresează tuturor mountainbike-rilor care îndrăgesc muntele, urcările lejere în regim de ”plimbare” cu prietenii, dar care nu refuză o coborâre sănătoasă, variată că relief şi teren.

Inscrie-te

Anunta-ti prietenii

Leave a Comment

Anti-spam: complete the taskWordPress CAPTCHA